Repartició de la Carn 2022

De nou, han tornat les festes i la Fira del Porrat de Sant Vicent de Guadassuar, i quines ganes! També ho feia la Repartició de la Carn, que omplia de gom a gom els carrers i places de Guadassuar. Així, com cada any des del 2017 – a excepció de l’any passat a causa de la pandèmia de la Covid-19 -, la Muixeranga de Guadassuar “la Carabassota” tocava, una vegada més, el cel del seu poble entre les mirades apassionants i els aplaudiments del seu veïnat.

Guió caminat, primera feta a la Repartició de la Carn 2022 (carrer Joan XXIII, Guadassuar).

Passades les tres i mitja de la vesprada, donava inici la cavalcada, on a més de la Muixeranga, estaven presents els cabuts i gegants, el bolero de Guadassuar, les carrosses, la banda de la Societat Unió Musical Santa Cecília, els tradicionals rotllets i dolços acompanyats de la dolceta mistela…

Torreta (placeta de les Monges, Guadassuar).

La Carabassota va realitzar tot tipus de figures i balls muixeranguers: guió caminat, alcoianet, passeig de gegantets, figuereta, retaule, reverència, marieta, campana, 4 en 1 peu, senieta… A les imatges que acompanyen aquesta publicació, així com a les xarxes socials de la colla, podeu trobar imatges d’aquestes figures.

Ball de la muixeranga (carrer Mare de Déu de la Misericòrdia, Guadassuar).

Fins passades les 7 de la vesprada, tots van recórrer el municipi, fins a arribar a la plaça Major, on, des de la balconada de l’Ajuntament es va realitzar el pregó. Els i les pregoneres d’aquest any, els festers i festeres de Sant Roc i la Mare de Déu de l’Assumpció 2020, van donar per iniciat el Porrat de Sant Vicent, desitjant a tot el poble unes bones festes. Per últim, es va ballar el Bolero de Guadassuar i la Carabassota va fer un remat d’alta de cinc, convertint tota la plaça en un mar d’aplaudiments.

Remat d’alta de cinc (plaça Major, Guadassuar).

D’aquesta forma finalitzava la Repartició de la Carn 2022, la quinta edició de la Carabassota, amb un èxit aclaparador, gràcies a l’esforç de totes les membres de la colla, en especial de l’Àrea Tècnica, encapçalada per Ester Miguel com a mestra. A més, volem agrair a la Muixeranga de Sueca, la Muixeranga d’Alginet i la Muixeranga de Cullera, que un any més, s’han acostat al nostre poble en aquest dia tan assenyalat per tirar-nos una maneta.

La Carabassota